SCHÜSSLER SÓK

Dr. Schüssler-féle biokémiai életsó terápia

Dr. Schüssler Dr. Schüssler német orvos 1873-ban kifejlesztett egy zseniális gyógymódot, a szervezetben is előforduló 12 sóval végzett terápiát. Ötletének lényege abban állt, hogy megvizsgálta, milyen funkciókkal bírnak a szervetlen ásványok az emberi anyagcserében. Megpróbálta megfejteni és rendszerezni, vajon milyen elem, milyen hatással bír, és milyen betegségek keletkeznek, ha ezen életfontosságú (esszenciális) elemek egyike is hiányzik.

Dr.Schüssler a szereit homeopátiás hígításban állította elő. Ezek a sók nem a hagyományos értelemben vett ásványi anyagok, hanem sejtfunkciós anyagok (így nevezte el őket), mert az emberi szervezet egyes funkciójára, működésére vannak hatással. A hígításnak köszönhetően olyan finommá válnak, amely lehetővé teszi számukra a sejtmembránokon való bejutást. Hatásukat a sejtek közti folyadékokban, a sejtmembránokon és a sejtek belsejében fejtik ki. Bevételük sajátos formája miatt (nyelv alá kell tenni és megvárni, míg feloldódik) nem kerülnek be az emésztőrendszerbe, ahol hatásukat veszthetnék, hanem a nyálkahártyán keresztül rögtön bejutnak a vérkeringésbe. A testbe való gyors felvételnek köszönhetően rögtön a sejtek belsejébe juthatnak, és az ott kialakult zavart ásványanyag háztartást egyenlítik ki. Miután ezt megtették, a szervezet öngyógyító ereje ismét aktív lehet.

A sejteknek feladatkörüknek és hovatartozásuknak megfelelően különféle "igényeik" vannak. Teljesen más ásványanyag igénye van egy szívizomsejtnek, mint egy máj vagy csontsejtnek. Ha a sejtek megfelelően el vannak látva különféle ásványanyagokkal, akkor egy saját maguk számára kellemes és egészséges rezgési tartományt alakítanak ki, s az összes szerv és szervrendszer is egy effajta egészséges rezgéstartományt igyekszik felvenni. Amennyiben hiány alakul ki úgy a sejten kívüli állományban is zavar keletkezik, és addig fogja szervezetünk az ásványi anyagot a meglévő üzemeiből, különféle raktárából kibocsátani, ameddig ez az egyensúly ismét helyre nem áll, közben a szervezet ásványanyag háztartása összességében is lecsökken.

A Schüssler-féle biokémiai életsó terápia az egyetlen, amely a sejteken kívüli és belüli tartományt figyelembe veszi. Semmilyen vegyi úton előállított készítmény nem képes ugyanazt a hatást elérni, mint azok az anyagok, amelyek természetes formájukban vannak jelen. Nem beszélve arról, hogy az intenzív ásványi anyag bevitel a szervezet számára komoly egészségi károsodásokat okozhat. Sűrűn előfordul az is, hogy egy esetleges „megbúvó ásványanyaghiány” a szokásos laborvizsgálatokkal nem mutatható ki.

Schüssler tanításai:

Schüssler só
1. minden betegség legfőbb oka a sejtek szintjén bekövetkező szervetlen, esszenciális ásványanyagok hiányában keresendő


2. a hiányzó anyagok bejuttatása révén a sejtek ásványanyag-hiánya kiegyenlítődik, és ezáltal következik be a gyógyulás


3. az ásványi anyagok bejuttatása a sejteken belülre csakis minimális adagolásban, hígítva történhet.


Biokémia kontra Homeopátia
A homeopátia lényege azon alapul, mely szerint "...a hasonló a hasonlót gyógyítja..." A szerválasztásnál megvannak az eltérések a biokémia és a homeopátia között, hiszen amíg a Dr. Schüssler-féle biokémiában a sejtek funkciós szintjén a testnek hiányzó szereket pótoljuk, addig a Homeopátiában az egyes szereket a homeopata a hasonlóság elvén választja ki. A homeopátia célja, az egyes szerekkel egyfajta ingert kelteni a szervezetben, melynek következtében beindulhat a test öngyógyító ereje. Míg a homeopátiában kevesebb szert kell bevennünk hosszabb ideig, addig a Schüssler sókból lehetőleg egyszerre többet, de kevesebb ideig, hogy a keletkezett deficiteket, hiányokat minél gyorsabban kiegyenlítsük. A biokémia nem egy leegyszerűsített homeopátia, hanem itt két különböző terápiáról van szó, ami nagyon jól kiegészítheti, kölcsönösen segítheti egymást.
A Schüssler sókkal nemcsak az egyes szimptómák kezelésére fordítjuk figyelmünket, hanem valós cél az egyes betegségeket előidéző hiányok pótlása. Ezekben a sókban mindenképpen értékes "segítőkre" kiegészítőkre lelhetünk.

A gyerekek esetében különösen nagyon hatásos: segít a fogzásban, alvászavarok, félelmek esetén, jótékony hatású az idegekre, csecsemőkori kólikák kezelésében, lázgörcs esetén, immunrendszer erősítésében, késleltetett fejlődés esetén, beszéd elsajátításánál, hirtelen növekedésnél, figyelem, koncentrációs zavaroknál, lelki stabilitás, önbizalom felépítésében, könnyen sértődős, dacos, túlérzékeny gyerekeknél, ágybavizelés ellen, vizsgáktól, próbatételektől való félelemnél, önértékelési zavarok, hiperaktivitás esetén, tanulási zavaroknál stb.

Az állatok terápiájában felgyorsítja a gyógyulási folyamatokat.
avasolt az idegekre, csontokra, izületi gyulladásokra, görcsökre, túlérzékenységre, figyelem, koncentrációs problémákra, félelmekre, stb. Igen jól és hálásan reagálnak a sókra az állatok.

Schüssler só

 Copyright 2010 All rights reserved - TÁLTOSLÉPCSŐ - minden jog fenntartva.