MINI TANFOLYAMOK

NINCS KIFOGÁS

A „kifogás” mentséget, ürügyet jelent, amivel igazoljuk magunkat mások felé. Megpróbáljuk jónak bemutatni azt, ami helytelen. Ám, ha nem érzed, hogy valamit rosszul csináltál, akkor nem kell kifogást keresned. Csakhogy legjobb kifogásaink önmagunk felé mennek, mint önigazolások, amelyek miatt, vagy mint szegény én, vagy mint örök lázadó nem élhetünk, és/vagy nem is akarunk lényegi célunknak megfelelően élni. Nos, ezen a tanfolyamon sorra vesszük leghihetőbb és legizgalmasabb kifogásainkat, amelyet csak jól képzett hitrendszerünk elénk tud tárni, és a gyökerekig hatolva oldjuk őket. Fogadd el, ismerd el és éld tovább az életed!
Amit a tanfolyamon megtanulsz, azonnal használhatod önmagad számára, hogy végre az legyél, aki vagy. Segíthetsz klienseidnek kifogásaik felismerésében és megváltoztatásában.


BŐSÉG

Nem tettél meg mindent, amit csak tudtál, hogy alkalmassá tedd magad a „gazdagságra”, mely fentről reád száll”? (Shakespeare)

Mit teszel „rosszul”? Mit rontottál el? Miben hibáztál?
A bőség témájában tanfolyamokra, előadásokra jártál, könyveket olvastál, megerősítéseket mormogtál, kazettákat hallgattál, kitártad a szíved az Univerzum felé „készen arra, hogy többet fogadjál el” stb. Történt valami változás, megadták ezek, amit szerettél volna?

Hová mehetsz, hogy megtaláld a választ? Ki felelhet neked?
Nos, csak egyetlen helyen találhatod meg a választ: MAGADBAN, amit csak egyetlen ember adhat meg neked: TE MAGAD. Igen, te állsz a saját utadban, te akadályozod, hogy ANNYID legyen, amennyit szeretnél. Igen, valahol mélyen a tudatalattidban az a meggyőződésed, hogy nem érdemled meg szíved vágyának beteljesülését. Ki más tudna olyan jól büntetni, mint TE MAGAD?
És itt vannak az érzelmi adósságok is. A Bőség hiánya, ÖNBÜNTETÉS.
Létezik egy másik IGEN-sorozat. Tudsz tenni valamit! Hogyan? Azáltal, hogy feloszlatod a kifogások és hamis beállítások ködét, melyek révén elérhetetlenné tetted magad számára a BŐSÉGET. Erre épül ez a mini tanfolyam. Arról szól, hogy megtalálhatod azt az utat, hogy legyen abból is, amiből most nincs.
„… Legyen néktek a ti hitetek szerint.”


VEDD A KEZEDBE AZ ÉLETED

Angol címe: „Minding your buisness!”, azaz, „Törődj a dolgoddal!”. De sokszor hallottuk ezt gyermekkorunkban, és milyen igazuk volt! Mennyivel előrébb tartanánk már, ha nem mindig a mások dolgával foglalkoznánk, és a sérelmeken továbblépnénk szem előtt tartva Daniel csodálatos szavait: „Lényegi célod az életben: Érezd jól magad a jelenben!”

Hát itt az alkalom, hogy visszanyerjük eredendő hatalmunkat életünk irányítása felett ahelyett, hogy csak úgy tennénk, mintha, vagy feladnánk. Legyen szó, kapcsolatainkról, üzleti vállalkozásunkról vagy arról, amilyen sikeresek mindig is lenni akartunk az életünkben.

Ezen a napon oldjuk azokat az alap-témákat, amelyek arra hajlamosítanak, hogy igazoljuk életünk kudarcait. Lépésről lépésre lehetőséged adódik megvizsgálni a témán lévő „ön-kételyed”, kik vagy mik azok, amik ezt a kételyt kiváltották benned? Az egyetlen jutalom, amivel az ön-kétely kecsegtet: az „áldozat” szerepe: nem tehettem mást.

Az ön-kételynek mindig van konkrét célja. A konkrét cél, hogy valaki mást okoljunk, azért, ha megtagadtunk magunkban egy képességet, amit birtokolni akartunk. Ez a hitrendszer falat állít közéd és a vágyaid közé.

Ne feledd, az ÖN-KÉTELY, szándékos, önromboló ön-szabotázs, az ÖNBIZALOM, velünk született képesség. Élj hát vele és engedd, hogy életed minden területén támogasson, és veled legyen!


VÁRAKOZÓ KILÓK 1.

Milyen a testünkkel való kapcsolatunk, milyen vele a kommunikációnk, milyennek látjuk magunkat? Látszólag súlyproblémákról szól a tanfolyam, de messze nem arról.
Úgy születünk, hogy tudjuk, mi jó nekünk, rendelkezünk egy, a számunkra ideális testtel. Mi késztet arra, hogy eltérjünk a nekünk legjobban megfelelőtől?
Érzékszerveinkkel pontosan meg tudjuk állapítani, mi egyediségünk számára a legjobb táplálék, és mi nem az. Mégis, valamilyen sajátos helyzet, egy bizonyos érzelem, bizonyos személy(ek) puszta jelenléte is könnyen fölösleges étkezésre csábíthat. Ez alkalommal lehetővé teszed számodra, hogy áttekintsd azon korábbi választásaidat, amelyek végül e túlsúly létrejöttét eredményezték. Támogatást kapsz abban, hogy átprogramozd azokat a szokásaidat, amiktől mindeddig oly nehéz volt megszabadulnod.
Ettőlkezdve már a CSELEKVÉS útját járhatod, nincs több VÁRAKOZÁS. Az oldások során önképed a nehézkesről, a súlyosról a vékonnyá, a karcsúvá változik.
Michelangelo szerint: „Amire vágyok, azt először érzem. S amit érzek, azt megteremtem.”


ÍRÓI BLOKKOK OLDÁSA

Minden szellemi blokk érzelemből ered. A nyelvtanulás messze megrázóbb, mint bármi más a gyerekkorban. Kisgyerekként a nyelvet beszéd útján és szavanként tanultuk meg. Mivel a felnőttek nem adtak világos meghatározásokat, ezért nekünk kellett megjelölnünk ezeket a szavakat a mi saját jelentéseinkkel, amely csak növelte a zavarodottságunkat, amikor a helyesírás, olvasás és az írás került sorra az iskolában. Félelem, büntetéstől való félelem és maga a büntetés megtették a magukét, blokkolva a kreatív önkifejezést.

Emberi világunkban a szavakon keresztül próbáljuk kifejezni és megértetni magunkat. Talán nincs még egy olyan dolog a világon, amelyikhez ennyi pozitív és negatív tapasztalat kapcsolódna, mint a kimondott szóhoz. A szavainkkal megteremtjük a valóságunkat. Igen ám, de mi van, ha csupa fájó, félreértett, zavaros szó van a fejünkben? A szomorú valóság az, hogy akkor az általunk megteremtett és megélt valóság is a fenti jelzőkkel lesz jellemezhető. Sokkal többről van tehát szó, minthogy tudunk-e sikeres írókká válni – hiszen miért is ne tudnánk, ha ez a szívünk vágya! Az igazi kérdés az, hogy képesek vagyunk-e kapcsolatba kerülni a szavak zavaros felszíne mögött megbúvó belső valóságunkkal, és hogy azt a valóságot teremtjük-e meg szavaink által, amit valóban élni szeretnénk?

Ez után a tanfolyam után színesebben, élvezetesebben tudod majd kifejezni személyes tudásodat és valóságodat, mert oldjuk azokat a blokkokat, amelyek ezektől elválasztanak.

Hasznos lehet ez a tanfolyam mindazoknak, akik növelni szeretnék a szóbeli és/vagy írásbeli kommunikációs képességeiket.


MEGSZÁLLOTT VISELKEDÉS

Ezen a tanfolyamon oldjuk azokat a számunkra jól ismert, ismétlődően előforduló, terméketlen magatartásformáinkat, rossz szokásainkat, amelyekkel leromboljuk mindazt, amit el akarunk érni, életünkben, kapcsolatainkban, önmagunkon belül. S mégis - úgy tűnik – képtelenek vagyunk kontrollálni, vagy megváltoztatni őket.

Vajon melyik viselkedésünk az, ami nélkül nem tudunk meglenni és újra, és újra azt csináljuk? Pedig nem szeretjük ezt, és mások sem szeretik bennünk, de mégis újra és újra megcsináljuk – nem tudunk leszokni róla. Bárcsak abba tudnánk hagyni! Mi áll mögötte, miért csináljuk? Mi az, ami helyett kialakítottuk? A jobbá válás néha rémisztő, olyan ez, mint a SIKER-től való félelem.

A tanfolyam után képes leszel elengedni azt a hozzáállást/régi hazugságot, ami fenntartja romboló viselkedésedet, és megtalálhatod azt a tudatállapotot, ami támogat abban, hogy olyan életet hozz létre, amilyenre vágysz, hogy egyre gyakrabban, és egyre hosszabb ideig érezd jól magad a jelenben.


ALLERGIA

Mi lenne, ha az allergiás tünetek érzelmileg pozitívan kifizetődők lennének? Ha így van, nem is akarsz megszabadulni tőle, hozzászoktál. Az allergia kitörni vágyó, elfojtott indulat, agresszió és ösztön, felfokozott tudatalatti hatalomvágy. Minden „allergia” és „ételérzékenység” a tudatalattinak egy reakciója arra, hogy önmagunkat és másokat "megbüntessünk". Ez az eddigiekkel ellentétes, új megközelítése e témának. Kiket büntetsz allergiás reakcióiddal, és miért? Sok egészségügyi dolgozó teszi fel az életét az „allergiák” „ételérzékenységek” azonosítására és enyhítésére. Ez a nap lehetőséget ad számodra másképp látni, másképp tenni. Légy a magad orvosa, engedd meg magadnak, hogy jobban legyél, és segíts másoknak is ebben!


AZ IDŐN KÍVÜL 2 nap Feltétel legalább a „Testkód” tanf.

Amikor már túl vagyunk a múltban történt események oldásán, betekinthetünk a jövőnk alakulásába is. Korprogresszióban nagyon sok stressztől, félelemtől, betegségtől, balesettől óvhatjuk meg az embereket, de legalább is enyhíthetünk ezeken a fájdalmakon. Mi az, amit el szeretnénk érni, amit még meg akarunk valósítani? Bepillanthatunk a saját magunk és az Univerzum lehetőségeibe és megteremthetjük végre az áhított jövőt. Ha  már oldottuk a múltat, miért ne oldhatnánk a jövőnket is, akár 9 évre előre is? Négy témába merülünk bele: fizikai testünk, munkánk, családunk és a képességeink. Mi van akkor, ha a jelen és a jövő oldásaival megváltoztatjuk az életünket, de nemcsak a sajátunkét, hanem a szüleinkét és a gyermekeinkét is? Vajon milyen lesz az életünk?


TANULÁSI NEHÉZSÉGEK

Legtöbben azt hisszük, hogy a jelenben a jelen pillanatát éljük, amikor valójában csak a múlt sémáit ismételgetjük a jelenben. Gyermekkorunkban az idő legnagyobb részében tényleg a jelenben voltunk. Hitrendszerünk csak kialakulóban van ekkor, így a gyermekek fókusza legtöbbször tényleg az „éppen most”-on van. Amíg a környezet biztonságos elképesztő sebességgel tanulnak. Ha erőszakkal, félelemmel vagy fájdalommal néznek szembe, akkor a jelen teljesen megfagy, jéggé dermed. Ameddig a fájdalom tart, a gyerek kilép a gondolkodásból, és traumás sokkba esik (vakfolt). Ha a sokk túl erős vagy túl sokáig tart, akkor a feltörő erős érzelem egybeolvaszthatja az esemény emlékét az általa kiváltott reakcióval. Ettől kezdve, ha hasonló szituációval (vagy tárggyal) kerül szembe a gyerek (később, mint felnőtt), akkor képtelen lesz meglátni azalternatív viselkedés/tanulás/gondolkodási módokat.
Az eredményt „dyslexiának” hívjuk – egy VAKFOLT a „tanulási folyamatban”, amelyet egy felfokozott félelem vagy fájdalom okozott. Ez minden, amiről a „tanulási nehézségek” szólnak.

Talán gyerekként nem voltunk tisztában azzal, hogy micsoda borzalmakat teremtettünk önmagunk számára azáltal, hogy a vakságot választottuk azzal kapcsolatban, amit NEM akartunk megtanulni. Ez a szokás, amelyet gyerekként választottunk egész életünkön keresztül megmarad – hacsak nem azonosítjuk, és ki nem oldjuk. Ameddig mi felnőttek/szülők nem szabadulunk meg tanulási nehézségünktől, addig ezt tanítjuk gyerekeinknek.

Ezen a tanfolyamon oldjuk a problémával kapcsolatosan felmerülő adott esemény vagy iskolai tantárgy iránti felfokozott érzelem által betáplált energiablokkokat, az önkételyt a jelenben, és az ok korában. Kit büntetsz a kudarcaiddal? Mivel/Kivel igazolod áldozat-szerepedet?


IRIGYSÉG, FÉLTÉKENYSÉG avagy: „Birtokollak – tartozol”

A FÉLTÉKENYSÉG olyan rögeszme, amely birtoklásvágyból fakad. Növekedésünkkel együtt gyarapszik bennünk gyerekkorunk óta, melyet a körülöttünk lévő felnőttek viselkedése megerősít. Mint minden olyan érzelem, amit képtelenek vagyunk kontrollálni, a féltékenység fájdalmat okoz. A fájdalom félelmet vált ki. A félelem haragot gerjeszt, a harag pedig gyűlöletté dermed – gyűlöletté az iránt, akit birtokolni vágyunk, és magunk iránt, mert képtelenek vagyunk a kontrollra. A féltékenység elválaszt a célunktól, pedig hogy törekszünk felé. Kishúgával, az IRIGYSÉGGEL együtt megakadályozza, hogy tudatában legyünk, kik vagyunk valójában, s mások elfogadásától tart függőségben minket, és ez megkeseríti az életünket. Az irigység azokra a képességekre, viselkedésekre, adottságokra, viszonyulásokra irányul, melyekre vágyunk, de megtagadunk saját magunktól. Noha hajlamosak vagyunk csodálni azokat az embereket, akik a kiteljesedést képviselik azon a területen, amire mi vágyunk.

Mi lenne, ha véget vetnénk a féltékenység/irigység játszmának, és saját önbecsülésünk építésével foglalkoznánk? Az önbecsülés soha nem függ attól, hogy mások hogyan látnak minket – kizárólag azon múlik, hogy mi hogyan látjuk saját magunkat. Ezen a napon lebonthatod azokat a falakat és gátakat, melyek elválasztanak saját valódi értékeidtől, kiteljesedésedtől.


MEGTAGADÁS
Az út, amely sehová nem vezet, egy zsákutca

Korlátokat, határokat állít fel, kudarchoz és kétségbeeséshez vezet. Távol tart attól ami jó lenne. A tagadás fájdalmat okoz, a fájdalom pedig félelmet. A félelem haragot szül és a harag következménye az elkülönülés. A tagadás megakadályoz bennünket abban, hogy azok legyünk, akik vagyunk, feladjuk saját integritásunkat, védelemre vágyakozóvá tesz minket. Tagadásainkat azzal az ostoba feltevéssel indokoljuk, hogy nekünk így a legjobb, vagy önmagunk tagadásával elfogadást lelünk másoktól. És az eredmény, állandó, könyörtelen stressz, amely az attól való félelmen alapul, hogy sohasem vagyunk elfogadhatóak mások számára. Ha jól csináljuk, nem is tudjuk, mit tagadunk meg, „nem is látom”. Egy érme, amire azt mondom, „nincs másik oldala”. Ha elég számodra, hogy „elfogadható vagy” – a középszerűséget, az alázatosságot és az elnyomást akarod elérni, akkor az önmegtagadás választása épp ezt adja meg neked. Rajta hát, oldjuk ki azokat a tagadásokat,amelyek elzárnak a céljaidtól, önmagadtól, a választás szabadságától!


ATTITŰDÖK OLDÁSA
avagy, saját tekintélyed visszanyerése

Minden alkalommal, amikor a tekintélyünket valaki másénak alávetjük, erősítjük saját önbizalom-hiányunkat. Feladtuk az erőnket? Igen, ez az a bűn, amit elkövettünk. Feladtuk, hogy megkapjuk a szeretetet, gyengédséget, tiszteletet, figyelmet.

„Felnővén tökéletesnek kell lennünk”, nem mintha valaha is azok lettünk volna. Tökéletesség és teljesítmény – két legnagyobb akadály, amivel az életben szembe kell néznünk. Gyerekkorunk óta kísértenek minket. Könnyebb volt magunkévá tenni mások elvárásait, mint kiállni magunkért. Ennek a programnak a célja, hogy minél többet visszaszerezzünk saját tekintélyünkből azáltal, hogy oldjuk azokat az attitűdöket, amik mások elvárásaiból fakadnak. Ennek folyamán gyermekkorod néhány fájdalmas fejezetére rácsukod a könyv fedelét, és jobban megtanulod, hogyan bízzál magadban, mint az önmagadról való információ egyetlen hiteles forrásában

Copyright 2010 All rights reserved - TÁLTOSLÉPCSŐ - minden jog fenntartva.