KINEZIOLÓGIA ÉS AZ ÁLLATOK

A kineziológiai stresszoldás sikeresen alkalmazható ÁLLATOK esetében is, a gazdán vagy a gondozóján keresztül. Az oldásoknak köszönhetően feltárulnak a háttérben megbúvó okok, melyek befolyásolják az állat egészségét, viselkedését, sportteljesítményét, ellenszegülését, mohóságát, agresszivitását, az allergiát, stb. illetve egyéb megmagyarázhatatlan betegségeket, félelmeket. A gazda közelebb kerül kedvencéhez, lehetősége nyílik megismerni az állat érzéseit, szükségleteit, a kiváltó okokat, s hozhat egy választást azok korrigálására. Segíti a gazda és az állat eredményesebb együttműködését, akár a jobb sportteljesítményt is.

Azt tapasztaltam az állatokoldásánál, - miként a gyerekekénél is, - hogy legtöbbször a probléma kiváltó oka maga a környezet. A szeretett vagy épp a nem szeretett személynek a jelenléte, viselkedése, egyensúlyának megbomlása, nevelési módszerei, a kapott vagy épp a meg nem kapott figyelem, a következetlenség, agresszivitás, a túlhajszoltság, - ami a magas követelményszintet jelenti, amire ugyan képes lenne az állat, de mégsem éri el. Mindezek felismerése, korrigálása, megváltoztatása az állat teljes gyógyulásához vezethet.
             Szükség szerint alkalmazhatunk Bach virágesszenciákat, különféle cseppeket, gyógynövényeket, színeket illetve egyéb alternatív technikákat pl. akkupunktúrát, masszázst, fülgyertyát kiegészítésként.

             Az állatok esetében épp úgy, mint az emberekkel való munkánk során igaz az, hogy nem diagnosztizálunk, hiszen nem vagyunk orvosok. Mi csak megkeressük azt/azokat a tényezőket, ami(k) kibillentették az állatot az egyensúlyából, ami miatt energiaveszteség lépett fel az egész szervezetében vagy csak testének egy bizonyos részében pl. láb, fül, gerinc stb. Lehetőségünk van megkeresni testének azon részét/részeit, amiben létrehozta a blokkot, így legyengült, vagy sántít, fájdalmai vannak stb. Ezt felismertetjük a gazdival, tudatosítjuk, korrigáljuk és már jöhet is a gyógyulás.

Az állatok, mint a gyerekek, nagyon jól reagálnak már az első oldás alkalmával, legtöbbször a tünet napokon belül, vagy akár már aznap megszűnik. Fontos kitesztelni, mikor van szükség legközelebb az adott ügyre vagy vele kapcsolatban lévő másik ügyre oldani, milyen megerősítő gyakorlatokat kell addig elvégezni. Gyakran az is megtörténik, hogy legközelebb a gazdinak van szüksége oldásra vagy gyerek esetében valamelyikszülőnek.
             Ez egy csodálatos módszer arra, hogy „beszéljen” hozzánk kedvencünk, hogy megismerjük valós szükségleteit, érzéseit velünk kapcsolatban, s szeretettel, segítő szándékkal „rávegyük” a gyógyulásra vagy az együttműködésre.

A kutyák nagyon közel állnak illetveszeretnének állni az emberekhez. Van-e lehetőségük, meg kapják- e a megfelelő elismerést, szeretetet? Hallani súlyos beteg kutyákról, olyanokról, akiknek valamilyen daganatos betegségük van. Amikor oldjuk, kiderül, hogy olyan hálásak és akkora szeretettel vannak gazdáik iránt, hogy képesek az ő negatív érzéseiket, haragjukat, félelmeiket testi szintűkön megjeleníteni. Mint egy szimbiózis, a kutya jobban lesz, amint a gazdi is hajlandó felelősséget vállalni saját jobbulásáért.


Copyright 2010 All rights reserved - TÁLTOSLÉPCSŐ - minden jog fenntartva.