MI A KINEZIOLÓGIA?

A kineziológia görög szóösszetétel, kinesis = mozgás, logos = tudomány - tan.

"Szó szerint a test mozgásának tanulmányozását jelenti. Egy holisztikus megközelítésmód, amely a személy energiarendszerének kiegyensúlyozásával foglalkozik a szabad energiaáramlás biztosítása révén.
Az izomválaszok finom megkülönböztetése deríti fel, hol találhatók azok a gátak és egyensúlyhiányok, amelyik visszavetik a fizikai, érzelmi vagy energetikai egészséget. Ugyanezzel a módszerrel azonosíthatók azok a tényezők is, amelyek előidézik az egyensúlyhiányokat. A test természetes gyógyító válaszait a különféle reflex- és akupresszúrás pontok stimulálása, speciális mozgások és táplálkozásban javasolt változások erősítik meg. Mindezek a technikák a fizikai, mentális, érzelmi és lelki jólétet segítik elő."

Kineziológiai Szövetség (Nagy-Brittania)

A legtöbb krónikus, s gyakori esetben az akut betegségeknek lelki oka, háttere van, - legyen szó emberről vagy állatról - amit Megoldatlan Lelki Konfliktusnak (M.L.K.) hívnak. A konfliktusok a közelmúltban, de késői múltban, esetleg generációban is gyökerezhetnek. Ezek tudatalatti, sokszor elfelejtett emlékek, traumák egybeolvadnak egy negatív érzéssel, s mint egy "heg", nyugszanak az agy különböző területén. Mivel az agyunk a szervezetünk irányító központja, így könnyen elképzelhető, hogy egy ilyen "káros gondolat, ill. emlék" azon az agyi területen, ahol helyileg nyugszik, stresszt, vérkeringési zavarokat, stb. okozhat. Amennyiben ez a terület egy szerv pl. a máj irányító központja, nagy valószínűséggel okozhat máj funkciós zavarokat. A tünet mögötti Megoldatlan Lelki Konfliktus feloldása-stresszoldása során a „heg” begyógyítható.

Ha az izomteszt segítségével, ezen konfliktusok összefüggéseit be tudjuk azonosítani (Új Medicina (GNM), akkor a konfliktus felidézésével, s annak semlegesítésével (korrekciók) egy azonnali gyógyító folyamatot vagyunk képesek beindítani.

Izmaink behálózzák testünket, lelki ingerekre, képekre, mondatokra, történésekre, kifejezésekre reagálnak: elernyednek, vagy túlfeszülnek. Az izmok, ezen képességét használja a kineziológia, mint eszközt, az okok és korrekciók pontos beazonosítására, az egyensúly helyreállítására test, lélek, elme szinten.

A kineziológia megfelel a holisztikus állapotfelmérő és kezelési rendszer követelményeinek. Önmagában zárt diagnosztikai-kezelési rendszer, mint szülője, a kiropraktika. Magyarországon 1997 óta a természetgyógyászathoz tartozó hivatalosan elismert szakma.

A kineziológia történeti hátter bővebben >>>
Copyright 2010 All rights reserved - TÁLTOSLÉPCSŐ - minden jog fenntartva.