GY.I.K.

 Miben segít a kineziológia?
 • A testi-lelki egészség és egyensúly létrehozásában és fenntartásában.
 • A vitalitás és energiaszint növelésében.
 • Az önbizalom és az önértékelés pozitív megerősítésében.
 • Kreativitásunk és képességeink kibontakoztatásában.
 • A céljaink elérését akadályozó belső akadályok felszámolásában.
 • A stresszek és félelmek kezelésében.
 • A felmerülő lelki blokkok oldásában.
 • Korunk népbetegségében a depresszióban és a pánik betegségben.
 • Allergiás panasz, és az asztmás megbetegedésekben.
 • Függőségeinktől, rögeszméinktől, mint a dohányzás vagy társfüggőségtől való leszokásban.
 • A kommunikáció és az önkifejezés útjában álló gátak feloldásában.
 • Döntéshelyzetekben, egyéni választásunk meghozatalában.
 • Kapcsolataink mélyítésében.
 • Munkahelyi, családi konfliktusok és szexuális problémák rendezésében.
 • Szülő-gyermek kapcsolat javítására.
 • Felkészülés a családalapításra.
 • Önmagunk megismerésében, tudatosságunk fejlesztésében és belső harmóniánk kialakításában.
 • Életminőségünk fejlesztésében.
 • Gyermekeink problémáinak megoldásában.
 • Depresszió kezelésében.
 • Pánikbetegség kezelésében.
 • Ekcéma tüneteinek kezelésében.

 

Milyen végzettséggel rendelkezik a a kineziológus?

A kineziológusnak először is természetgyógyász vizsgát kell tennie  az Egészségügyi és Továbbképző Intézetnél, mely két részből áll, egy egészségügyi és egy természetgyógyász modulból. Ha ezeket a vizsgákat sikeresen teljesítette utána szakosodhat. Az adott kineziológiai ág bizonyos szintjeinek elvégzése után mehet vizsgára a kineziológus szintén az Egészségügyi és Továbbképző Intézetnél.


Mit jelent, hogy ONE BRAIN Kineziológia?

Három az egyben koncepció - Three in one concepts "Egy (egységes) agy" – integrált agyműködést jelent, Test, Tudat, Lélek összekapcsolása. Ez egy olyan rendszer, mely foglalkozik korregresszióval, azaz a jelenbeli probléma múltbéli okát/okait keresi. A jelenbéli stresszhelyzet feloldásához feltárjuk a gyökereket, okokat, azokat az életeseményeket, melyekre épülve létrejött a jelenbeli élethelyzet. A stresszoldás során összevetjük a múltat a jelennel, és a megfelelő korrekciók alkalmazásával helyreállítjuk a szervezet energiarendszerét, mely magával hozza a gyógyulást.

Maga a módszer egy a szervezetet ért ingerre adott izomválasz tesztelésén alapul. Ha negatív inger éri a szervezetet, akkor annak hatására a test minden izma elgyengül. A módszer a jobb és bal agyfélteke összehangolt működését kívánja helyreállítani.


Hogyan történik az izomtesztelés?

Fontos hangsúlyozni, hogy az izomtesztelés egy teljesen fájdalommentes eljárás. A kineziológus a kliens izmait használja segítségül az oldáshoz. Ez gyakorlatban azt jelenti, hogy a kineziológus gyengéden megfogja a kliens kezét csukló felett, figyelve a kar mozgását, hogy az, milyen sejt szintű izomválaszt ad a kineziológus által feltett kérdésre. A kérdésekre az izmok vagy elernyednek, vagy megmerevednek, ami megfelelő választ ad a kineziológusnak.


Hány kezelésre van szükség?

A kezelés személyenként és problémánként változó. Egy adott problémára általában 2-5 oldás szükséges, azonban akár egyetlen foglalkozás is elegendő lehet. Ezt azonban ezt számos tényező befolyásolja, többek között a kliens akarata, vagy az, hogy az illető készen áll-e a változásra. A kineziológus segítőként van jelen a kezelésekkor, az eredmény nagyban függ a klienstől.

 

Mennyi ideig tart egy kezelés?

Egy alkalom körülbelül 1,5-2 óráig tart. Ez nagyban függ a problémától is. Az első alkalom estén 2 órával kell inkább tervezni, mert a probléma részletes megismerése időt vesz igénybe. Erre a következő kezeléseken már nincs szükség.

 

Mi történik az kezelés során?

A probléma részletes feltárása és az anamnézis felvétele után elkezdődik a kineziológiai oldás. Beszélgetéssel és speciális korrekciókkal dolgozunk együtt, melyek segítséget nyújtanak a kívánt eredmény eléréséhez és a lelki blokkok oldásához.

 

Lehet-e egyszerre több ember jelen egy oldás során?

Ez a kérdés leginkább párkapcsolati problémák esetén szokott felmerülni. Az oldás során csak a kliens és a kineziológus van jelen. Ennél több ember jelenléte zavarná az oldás menetét.

 

A kineziológia tud-e segíteni félelmeim, fóbiáim leküzdésében?

Igen, a kineziológia alkalmas módszer erre. A félelmek és fóbiák okának és lelki blokkjainak feltárásával tudja  oldani a problémát, és képessé tenni a klienst, hogy az adott problémát a későbbiekben hatékonyan kezelni tudja. Ezért is nevezik a kineziológiát stresszoldó módszernek

 

Lehet-e az otthonomban is kineziológia-oldást végezni?

Elméletileg van erre lehetőség, de sajnálatos módon ez részemről nem megoldható. Minden esetben szükség van arra, hogy a kliens ellátogasson hozzám.

 

Lehet-e más problémáin, illetve a gyermekemen is segíteni egy közreműködő segítségével?

Igen, van erre lehetőség. Ilyen lehet például, ha egy anyuka a gyereke problémáinak okát szeretné feltárni és magán keresztül a gyermek problémáit oldani, hiszen anyuka és gyermeke egészen a serdülőkorig szoros lelki szimbiózisban élnek.

 

Hogyan tudok oldásra időpontot egyeztetni?

Többféle módon is lehet időpontot egyeztetni. Leghatékonyabb telefonon érdeklődni időpont után a 20-379-2519-es számon. E-mailben a szegedkinez@gmail.com-re küldött üzenetben,  Facebookon a Kineziológia Szeged-re küldött üzenetben érdemes érdeklődni. Leggyorsabb és leghatékonyabb a telefonos módszer, de az üzenetekre is igyekszem legkésőbb 48 órán belül válaszolni.

Comments