Érdekességek

Útravaló a mindennapokhoz, mandalák segítségével:


YouTube-videoklip


10 milliószoros napok 2016 -ban!

10 milliószoros napok: Évente 4 ilyen nap van a tibetiek szerint.  A tibeti ("nagy") buddha napokat hívják 10 milliószoros napoknak. A négy legjelentősebb Buddhista ünnepnap (Düchen-jeles alkalom), avagy azon napok, amikor a pozitív cselekedetre és pozitív gondolatokra való törekvés gyakorlása tízmilliószorosan hat. Egy évben négy fő különleges-rendkívüli Buddha emléknapot tartanak, amikor ünnepség keretében emlékeznek meg Shakyamuni Buddha életének legfontosabb állomásairól. 

Azt mondják, hogy ezeken a napokon a pozitív illetve negatív cselekedetek hatása tízmilliószorosára hatványozódik, ebből kifolyólag a spirituális gyakorlatok végzése erősen javallott.

Chotrul Düchen (vajmécsesek ünnepsége) – Shakyamuni Buddha követői hitének erősítése végett csodatévő cselekedeteket mutatott be.  Daka Dawa Düchen – A tibeti naptár negyedik holdhónapjának teliholdjakor (15. napján) történik, amit tibetiül Saga Dawaának neveznek.  Shakyamuni Buddha megvilágosodását és a parinirvánát (önálló fény teljes kialvása – lélekben való megállapodás) ünnepli. Buddha 35 éves korában Bodhgayában megvilágosodott. Saga Dawakor Kushinagarai parinirvánájának évfordulójáról is megemlékeznek. Chokhor Düchen (chokhor – imakerék) – A tibeti naptár hatodik holdhónapjának negyedik napja, amikor Shakyamuni Buddha először forgatja meg a Dharma kerekét - Buddha első szentbeszéde, a Négy Nemes Igazság tanítása.  Lhabab Düchen – A tibeti naptár kilencedik hónapjának 22. napja. 41 évesen Buddha a mennyekbe emelkedett, hogy az isteneknek tanításokat adjon, és édesanyjának meghálálja, hogy hozzásegítette őt a Szamszárából való szabaduláshoz.  A követői kérésére Viswakarma Isten által készített különleges létrán visszatért a mennyekből. 

Tízmilliószoros napok 2016-ban: 

Február 22. hétfő 

Május 21. szombat 

Július 8. péntek 

Október 22. szombat. 


Ezeken a napokon minden teremtés  10 milliószoros erővel hat. Fontos, hogy arra gondolj, amit teremteni szeretnél az életedben! Ha negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel. Nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket. 
Kerüljétek a bántást, a dorgáló lenéző szavakat, a mások megalázását, a hazugságot és az átkozódást…mert a rossz szavak, tettek és gondolatok is tízmilliószorosan jönnek vissza hozzád.Tisztítsátok meg testeteket lelketeket, engedjétek el a terheiteket, haragotokat, gyűlöleteteket.Bocsássatok meg még a legádázabb ellenségeiteknek is! 

A nagy terheid feloldását érdemes erre a napra időzíteni.  Küldj fényt, szeretetet a Földnek és az emberiségnek! Képzeld el a Földet egészségesnek, a rajta élő embereket pedig békésnek, szeretettelinek. Tegyél meg mindent, amit szeretnél  10 milliószoros erővel hatni! 
Ezeken a napokon egy pulzáló ultraviola (UV) sugár keresztezi a Föld útját, amely a 2. univerzumban lévő, magasabb dimenziók egyikéből érkezik.  A Föld körülbelül 17 órán keresztül marad ebben a sugárban. Ez a sugár a szív csakrával rezonál, ragyog és fluoreszkál, a színe pedig kék/bíborvörös. 

Bár ebben a frekvencia-csoportban is rezeg, felette áll az 1. univerzum (amelybe a Föld is tartozik) színfrekvencia-spektrumának. Azonban lelkünk természete, valamint a 2. univerzum frekvencia - csoportjaiban működő lélekcsoportok miatt a hatás itt is érezhető lesz. Ez a hatás a következő: minden gondolat és érzelem a tízmilliószorosára növekszik. 

Igen, minden megsokszorozódik, a tízmilliószorosára. Minden gondolat, minden érzelem, minden szándék, minden akarat – függetlenül attól, hogy jó, rossz, beteges, pozitív vagy negatív – tízmilliószor erősebb lesz.


Mit jelent ez?


A valóságunkat gondolatainkkal teremtjük meg. Valóságunkat tehát az határozza meg, mire irányítjuk a fókuszunkat, mire összpontosítunk. Minden anyag gondolataink eredményeképpen manifesztálódik. 

Ez az UV sugár felgyorsítja ezeket a gondolatokat, és gyorsabb ütemben szilárdítja meg őket. Így tízmilliószor gyorsabban jelennek meg az anyagi világban, mint egyébként.

Nagyon fontos, hogy ezen a napon tudatos legyél, mert ez a gyorsulás veszélyes is lehet, ha olyan gondolatokra fókuszálsz, amelyek számodra nem tetsző dolgokról szólnak, hiszen azok is gyorsabban jelennek meg a valóságodban. Ugyanakkor ez az UV sugár ajándékká is válhat, ha úgy döntesz.

Ha negatív érzelmeid, gondolataid merülnek fel, nyilvánítsd ki, hogy elengeded őket.

Te határozod meg gondolataid természetét, de ne feledd: bármire is fókuszálsz, az gyorsabban fog megvalósulni, mint egyébként! Fontos, hogy csak építő, pozitív gondolatokra összpontosíts ebben az időszakban: a szeretetre, a sikerre, a gyógyulásra, a gazdagságra, a kedvességre, a hálára. Nem szükséges meditációba merülnöd ezen időszak alatt, bár jó lenne, ha megtehetnéd.  A kulcs időszak (időzónáktól függetlenül) a 17:10-es csúcspont! Ha ebben az időszakban lehetőséged van arra, hogy találj egy csendes helyet, akkor telepedj le ott, hogy kikapcsolhass. Gondolataidat összpontosítsd bármire, amire vágysz! 

Amire a Földnek és az emberiségnek szüksége van, szeretetteljes, pozitív gondolatokat táplálj.
Szólj minél több embernek, hogy ők is tudatosak lehessenek ezen a napon és arra használhassák ezt a kozmikus eseményt, hogy pozitív, jóakaratú gondolatokra fókuszáljanak.
Kicsivel több, mint egymillió emberre van szükség ahhoz, hogy egy olyan változás induljon be az emberiség történetében, ami kiemeli az embereket az elkülönültség és szétdaraboltság állapotából, és elhozza az egyesülés, az egység állapotát.

Ez egy lehetőség arra, hogy visszavegyük, ami jogosan a miénk: a békét és a bőséget a Föld és az emberiség számára. Ez egy ajándék, válasz az imáinkra, egy úgy nevezett életvonal, amely a mi univerzumunkból érkezik. Hogy mire használjátok, és hogy részt vesztek-e benne vagy sem, az rajtatok áll!

Dharmacsakra napoknak is hívják őket. A tibeti és a maya kultúrában is megemlítik. Azt mondják, ezeken a napokon egy pulzáló energiasugár érkezik egy másik dimenzióból, ami körbeveszi a Földet.
Ez segíti a Földön a gondolatok, érzelmek, tettek, szándékok és cselekedetek megsokszorozódását!

Sok sikert mindenkinek! 

Forrás:http://bodyandsoul-zsuszy.blogspot.hu/Mit tegyen, ha nem tud elaludni?

Az edény elöblítve, a kriminek vége, a fogak tiszták – lassan itt az ideje, hogy lefeküdjünk. Ez azonban nem mindenkinek azt jelenti, hogy bebújik az ágyba és azonnal elalszik. A stressztől, gondoktól, fájdalmaktól, vagy mentális problémák miatt sokan csak hánykolódnak, és reggel fáradtan vonszolják magukat munkába. Ezen sürgősen változtatni kell!

Az elalvásban néha már egy új matrac is segít, de sokszor a testnek és a léleknek kell megtanulnia nyugalomba jutni. Dr. Ralf Maria Hölker, a kölni Institut für Stressverminderung vezetője e célból egyszerű relaxációs gyakorlatokat fejlesztett ki.

Álmos, de nem tud aludni?Németországban mintegy 18 millió ember szenved alvászavartól. Melyek a leggyakoribb okok?

Hölker: Az emberek gyakran visznek át feszült helyzeteket nappalról éjszakára. Ezek lehetnek aktuális konfliktusok, vagy hosszú távú terhelések, mint pl. adósság, vagy válás. Ez tartós töprengéshez, de akár a váz- és légzőszervi izmok fizikai megterheléséhez is vezethet. Ez a feszültség még éjjel sem képes oldódni, és így akadályozza az elalvást.

Mikor beszélünk alvászavarról? Ha hetente háromszor több, mint fél órát ébren fekszünk?

Hölker: Ilyen pontosan ezt nem lehet megmondani. Akkor beszélünk alvászavarról, amikor az magának az érintettnek terhessé válik.

Mit lehet tenni, hogy ne veszélyeztessük az alvást?

Hölker: Kerülni kell a sportolást röviddel lefekvés előtt. Optimális ezzel szemben egy meleg fürdő, vagy a szauna használata. Izgalmas könyvek, vagy filmek negatívan befolyásolhatják az alvást. Jobb, ha ilyenkor romantikus könyveket olvasunk, vagy komédiákat nézünk. A kiadós vacsora megfekszi a gyomrot ugyanúgy, mint a partnerrel való vita. Konfliktusokat soha nem szabad magunkkal vinni az ágyba. A pihentető alvás jó előfeltétele a békés, harmonikus kapcsolat.

Milyen az optimális hálószoba?

Hölker: A fény legyen mérsékelt lefekvés előtt, mert az erős fény megzavarja a biológiai órát. A hálószobában legyen nyugalom, az ablakok legyenek elsötétítettek, a szobahőmérséklet inkább alacsony. A 18-19 fok optimális.

Az alvászavarral küzdők közül sokan nyugtatót, altatót vesznek be lefekvés előtt. Mit erről a véleménye?

Hölker: Vannak nagyon hasznos szerek, például a macskagyökér vagy a komló. Ezeket azonban nem szabad rendszeresen szedni. Aki nyugtatókat szed, tisztában kell lennie azok mellékhatásaival. Ezek a gyógyszerek gyakran még másnap reggel is az álmosság érzetét okozzák. Az alkohol is rontja az alvás minőségét.

Az esti pihenéshez gyakran ajánlják a jógát, a progresszív izomlazítást, vagy az autogén tréninget. Ezek az izomlazításra és a vizualizálásra helyezik a hangsúlyt. Mi az Ön módszere?

Hölker: Az autogén tréning bizonyos gyakorlatot kíván. Ez egy autoszuggesztív módszer, vagyis megpróbáljuk saját testünket vezérelni a gondolat erejével. Ha az ember ideges és feszült, ez gyakran nem működik. Több éven át próbáltam ki – pszichológusokkal együtt – gyakorlatokat, és értékeltük a résztvevők visszajelzéseit. Ebből keletkezett a légzőgyakorlatokból, izomlazításból és a vizualizálásból álló kombináció.

Mit értünk pontosan vizualizáción?

Hölker: A vizualizáció megtalálható például az álomutazásokban. A beszélő elvezeti a hallgatót gyönyörű helyekre, például a karibi tengerpartra, vagy egy fenyőerdőbe. Ezáltal nyugtató képek keletkeznek az agyban, amelyek lehetővé teszik a hallgató számára, hogy könnyen álomba szenderüljön. Az elv alapjában véve ugyanúgy működik, mint a mesék a gyermekeknél. A pozitív tartalmak, a szép képek és a megnyugtató hang gondoskodik a kellemes álomról.

Kutatásának eredménye egy audio CD volt, az Utak a kikapcsolódáshoz + egészséges alvás. Mi hallható rajta?

Hölker: Rövid bevezetőFiForr után a beszélő nyugodt hangon útmutatásokat ad a légzőizmok ellazítására. Ezután további izomlazító gyakorlatok következnek, végül több álomutazás. Az egyes részek között rövid zenedarabok hallhatók lágy japán fuvolazenével.

Mondana egy kikapcsolódást segítő gyakorlatot?

Hölker: Egészen egyszerű gyakorlat az „árapály-légzés". Ehhez minden kilégzésnél csak a „nyugalom" szóra kell gondolni. Ezt mintegy 20-szor ismételjük egymás után, és a test máris kikapcsolódik. Ez egyszerű, de jó módszer elalvás előtt.

(Németből fordította: Koncz László)

Forrás: www.natursziget.hu


Homeomami: Petefészekciszta testi és lelki okok


Mi okozza a cisztát?

Mielőtt elkezdenénk a lelki hátteret vizsgálni, nézzük meg, mi is az a ciszta? A női szervezet minden hónapban létrehoz akár mini-cisztáknak is tekinthető tüszőt, mely az érő petét veszi körül, és hormonokat termel.  A tüsző az ovuláció után megtette kötelességét – felszívódik.

Ha ez nem történik meg, nem lökődött ki pete, akkor funkcionális cisztaként tovább működik, és vérzési zavarokat okoz. A pete érése hormonális folyamat, tehát stressz, érzelmi változás és sok egyéb tényező befolyásolhatja.  Ez a leggyakrabban előforduló formája a cisztának. A várandósság korai szakaszában néha létrejön egy sárgatest-cisztának nevezett képződmény, amely a terhesség fenntartásához szükséges hormont állítja elő, így nem szabad hozzányúlni.

Ez volt az orvosi háttér, most nézzük a lelki magyarázatot...

Akkor keletkezik ciszta, ha a nő talált, kapott egy dolgot, ami örömet ébreszthetne benne, de nem hagyja növekedni, inkább magába fojtja. Úgy gondolja, hogy ez a valami, bármi legyen is, számára nem jó, vagy nem megléphető, külső körülmények miatt nem valósulhat meg. Egy bennünk lévő energiát, képességet burokba zárunk, egy gondolatot, érzelmet a szőnyeg alá söprünk.

Ha jobban megnézzük, ez lehet például kreatív női energia, amit egy nő elfojt – kötelességtudatból. Lehet, hogy ez a tendencia – feláldozom magamat, az álmaimat – családi örökség, generációk óta. Ezt elvárásnak nevezik.   A női termékenység nem ér véget a gyermekszüléssel, sőt a klimax is csak egy szellemibb szintre helyezi. Egy röpke évtized, és a gyermekek leválnak rólunk, de képességünk, hogy teremtsünk, megmarad. Ezt a kreatív teremtő erőt használni kell. Mindegy ki hogyan teszi ezt, csipkét ver, főz, fest, vagy vállalatot vezet. A negyvenes-ötvenes nők szellemi kapacitását messze nem használja ki a társadalom.

A szerelem is okozhat cisztát?

Létrejöhet bennünk egy érzelem, de nem éljük meg, elfojtjuk, szőnyeg alá söpörjük, mert a helyzet – szintén elvárások és az erkölcsnek nevezett korlátozó szabályrendszer szerint – nem alkalmas az érzelem kiteljesedésére.  De erre a hormonális rendszer fittyet hány, átáll szerelem üzemmódba, miközben az agy korlátozza ezt a folyamatot. Ha valakihez vonzódunk, a feromonjaira reagálunk. Reagál a kémiánk. És akkor küldünk egy jelzést: nem szabad! Lássuk be, ez némi ellentmondást okozhat a rendszerben, amely nem tudja ezt nyom nélkül feldolgozni. És mint a bevezetőben láttuk, a ciszták gyakori oka a hormonális ingadozás a cikluson belül.

Néha védekezünk egy külső hatás ellen. Építhetünk belső gátat, hogy ne áradjon belőlünk agresszív reakció válaszul egy családon belüli erőszakra.  A családon belüli agresszió széles skálán mozoghat. A férj földön hagyott büdös zoknijától a nem kívánt, de eltűrt szexuális kapcsolatig, sőt extrém esetben a testi-lelki bántalmazásig terjedhet.

Az elfojtás oka általában önbizalomhiány, vagy az, hogy a visszajelzést egyedül környezetünktől kaphatjuk. Ezért érthető módon próbálunk pozitív visszajelzéseket kicsikarni még úgy is, hogy megerőszakoljuk eredeti ösztöneinket. A félelem az elutasítástól, vagy a saját értéktelenség, feleslegesség érzése erős motiváció. A családi kapcsolat túl közeli ahhoz, és túlságosan érzelmekkel telített, hogy a visszajelzést csak innen várjuk. Ha nem kapjuk meg, abból keserűség, elfojtások következhetnek, amiből mi nők, ügyesen tudunk női betegségeket produkálni.

Összességében azért a ciszták oka a női energiát ért sérelemben kereshető.


De mit tehetünk, ha már ott van?

Az első lépés a felismerés, miért történik ez velem? Egyszerűnek hangzik, de nagyon nehéz tisztán látni. Nem árt a segítség...


A homeopátia szerei:

Az ARNICA  a testi-lelki sérülések fő szere. A daganatoknál az első fő szer. Másik jellemzője a félelem. Az irracionális félelem. Mi lesz, ha otthagy, nem kellek senkinek, mi lesz, ha leveszem a ruhámat, és meglát, már nem vagyok húsz éves.......

MEDORRHINUM a női bántás szere. Endometriózisra, cisztákra, vérzési rendellenességekre, indokolatlan gombás fertőzésekre is jó.

STAPHYSAGRIA az erőszak áldozatainak.

STRAMONIUM – az elfojtott düh oldására.

A növényvilág szerei:

cickafarktea – ülőfürdőnek

pásztortáska – belsőleg

Jóga – egyes ászanák különösen jók a kettes csakra problémáira.

És egy gyakorlati tanács: ovulációs időben ne menjünk ultrahangvizsgálatra. Egy nagy tüszőt könnyen diagnosztizálhatnak cisztaként.


Forrás:www.homeopatia.info.hu
Változz, még mielőtt gondolkodnál! Akupunktúra az elme számára...

Gondolataink által alakítjuk életünket, hatással vannak testünkre, kapcsolatainkra, a világban elfoglalt helyünkre. Sokszor halljuk, hogy gondolkodjunk pozitívan, de vajon hogyan vállalhatnánk felelősséget még meg sem született gondolatainkért.

Hiszen éppen ar
ra lenne szükség, hogy már a megszületésük pillanatában pozitívak legyenek. Erre a kérdésre keresi a választ Dr. Kurt Ebert, az AFT (Erőtér Technika) és az Elmeakupunktúra megalkotója.

Azt is tudjuk, hogy energetikai lényünket a meridiánokon át formálhatjuk, alakíthatjuk. Dr. Kurt Ebert módszere az akupunktúrás pontok újszerű használatával megszabadítja gondolatainkat a múltból hozott, ártalmas energetikai mintáktól, még mielőtt azok megfogannának, és kifejthetnék romboló hatásukat.

Az Attraktor mezők technikája a gondolataink által keltett negatív energiamintákat tekinti felelősnek testi és lelki bajainkért. A gyakran ismételgetett tudatos, vagy tudatalatti gondolatok, attitűdök és hitrendszerek energiája felborítja a test energetikai rendszerét, és olyan önmagukat fenntartani képes energia-mezőket hoz létre, amelyek betegségként nyilvánulhatnak meg. 

Ezek a gondolati és hitrendszeri minták befolyásolják, és végül eltorzítják a testünk meridián vonalait, és akadályozzák testünk öngyógyító energiáinak érvényesülését. Kifelé sugározva, más energetikai mintákkal összeállva befolyást gyakorolnak a családunkra, a közösségeinkre, a nemzetre és végső soron az egész univerzumra. A világhoz való hozzáállásunk olyan eseményeket vonz, amelyek összhangban vannak a gondolatainkkal: könnyű szeretetet találni, ha a szeretet bennünk is megvan; ha verekedni szeretnénk, találunk rá alkalmat; madarat tolláról, embert barátjáról, stb. Más szóval, amit igaznak hiszünk, vagy gondolunk, azt is fogjuk kapni a világban.

Az Erőtér Technika (AFT) egy folyamatos fejlődésben lévő módszer, mely a hagyományos kínai orvoslásból ismert meridiánokkal és akupunktúrás pontokkal dolgozik. Míg az akupunktúra a kezelés során a szervek energetikai egyensúlyát hivatott befolyásolni, az AFT az akupunktúrás pontok aktiválásának az agyban kimutatható – nemrégiben felfedezett – hatását használja fel. A közelmúlt kutatásai bizonyították, hogy az akupunktúra pontok stimulálása bekapcsolja az agyban ugyanazokat a neurális hálózatokat, amelyek a gondolkodásnál is működnek. 


Ha gondolataink energia-mintái hatást gyakorolnak a meridiánok energiájára, akkor miért ne fordíthatnánk meg ezt a folyamatot? 
Befolyásolhatjuk a meridiánok energia-mintáit – és általuk a saját gondolataink által keltett energetikai mintákat - a meridián-pontok közvetlen vagy közvetett stimulálásával. Így helyreállíthatjuk a testi-lelki bajaink forrásául szolgáló, nem megfelelő energia-mintákat. Hatékonyan stimulálni többféleképpen lehet. Az AFT technikák bizonyos meridián pontok kézi ütögetését vagy adott frekvenciával való stimulálását használják.


Az AFT filozófiája szerint a Dr Hawkins „Erő kontra erő” című könyvéből is ismert tudatszintek vonzanak bizonyos jellegű problémákat, betegségeket. Az AFT módszer - mivel mindezen problémák gyökere saját múltunkban lelhető fel, ahol saját önfenntartó energetikai mintáinkat kialakítottuk - a kineziológia eszközeivel dolgozza fel az érzelmi hátteret. 

A tanfolyamot Dr. Kurt Ebert, az AFT módszer létrehozója és kidolgozója vezeti. (angol nyelven, tolmácsolással) Dr. Ebert klinikai és neuropszichológus, folyamatosan fejleszti az általa kidolgozott módszert, ennek egyik legújabb eredménye a Elmeakupunktúra. A négynapos AFT tanfolyamra előképzettség nélkül lehet jelentkezni, az Elmeakupunktúra az AFT tanfolyam után végezhető el. 

Kiknek ajánlott? 
Mindenkinek ajánljuk, aki javítani szeretné saját vagy mások életének minőségét. Szülőknek és gyermekekkel hivatásszerűen foglalkozóknak, természetgyógyászoknak, tanácsadóknak, kineziológusoknak, energiával, akupunktúrával, akupresszúrával dolgozóknak, holisztikus gyógyítóknak, masszázs terapeutáknak, orvosoknak, pszichológusoknak napi munkájukban is különösen hasznos.

Forrás: harmonet.hu, 2011. március
Mi történik a stressz hatására a szervezetben?


Szervezetünk a stresszorokra bonyolult válaszsorozatokkal reagál. Ha a fenyegető helyzet gyorsan megoldódik a vészreakció gyorsan lecseng, ha viszont huzamosabb ideig fennáll, akkor az eredeti válaszokat a helyzethez jobban alkalmazkodó válaszok váltják fel, azaz a fiziológiai stresszválaszok. Bármilyen típusú stressz ér, mindegyik esetben a test ugyanúgy reagál, azaz automatikusan felkészül a vészhelyzetre. Az ilyen esetben az üss vagy fuss válaszról beszélünk, mely során szervezetünk felkészít bennünket a fenyegető helyzetből való elmenekülésre vagy annak leküzdésére.

Mivel azonnali energiára van szükségünk, a máj többletcukrot bocsát ki izmaink rendelkezésére, a testünk minden pontján a zsír és a fehérjék cukorrá alakítását segítő hormonok szabadulnak fel. Szívverésünk és légzésünk szaporább lesz, vérnyomásunk felszökik, izmaink megfeszülnek egész anyagcserénk felgyorsul. Ezzel párhuzamosan igyekszünk az adott pillanatban minden felesleges tevékenységet például emésztést beszüntetni. A tüdőbe áramló levegő útjának szabaddá tételére a nyál és az egyéb váladékok termelését minimálisra csökkentjük.

A stressz egyik legelső jele a kiszáradt száj. Természetes fájdalomcsillapítóink az endorfinok is megjelennek, a bőrerek pedig esetleges sérüléskor bekövetkező vérzés minél gyorsabb elállítása érdekében összehúzódnak. A lép a megnövekedett oxigénigényre való tekintettel többlet vörösvértestet pumpál a vérbe, a csontvelő pedig fertőzések kivédésének érdekében növeli a fehérvérsejtek termelését.

 

Forrás: KinezMagazin


 

Fogantatási problémák háttere és megoldása


A fogantatási problémák sokkal gyakoribbak, mint gondolnánk. Ugyanis nem csak azoknál jelentkeznek, akik az első babájuk megfoganásával vagy megmaradásával kapcsolatban tapasztalnak akadályokat, hanem az első baba megszületés után vagy a többedik gyerek esetében is fogantatási akadályokba, vetélésekbe ütközhetünk.

Ha valakinek már megszületett egy gyermeke, ritkán gondol arra, hogy a következő baba késlekedése, vagy a számos vetélés mögött lelki vagy családi okok állhatnak.


A testünkkel összefüggő okok

A fogantatási nehézségeket még mindig a legtöbben csak fizikai okokra próbálják visszavezetni. A méh, a petefészkek és a hormonális állapot vizsgálata azonban közel sem bizonyítja, hogy a test készen áll a baba befogadására. Nagyon gyakran a szervezet hiánybetegségekkel küszködik, el van savasodva, telítve van a levegőből, az italokból és ételekből származó mérgekkel. Az elsavasodott test nem fogamzóképes.

A fogamzásgátló tabletták is nagyban hozzájárulnak az elsavasodás kialakulásához, mivel a test természetes savkiválasztását megzavarják. Ha ebben a savas testi közegben mégis megtörténik a fogantatás, ez hatalmas terhet jelent a magzat fejlődésére és gyakorivá válik a vetélés lehetősége.

Éppen ezért minden tervezett fogantatás előtt nagyon fontos a néhány hónapos méregtelenítés és a megfelelő lúgos szervezet megteremtése. A savtalanítás speciális tisztítókúrát igényel, ugyanis a savak távozása meg kell hogy előzze a lúgosítást. (Lsd: Kurt Tepperwein: Savtalanítás. A fiatalság forrása. M-érték Kiadó 2009. és Robert O. Young: A Ph csoda. MG Európa Kft.)

A tisztítás és a méregtelenítés mellett rendkívül fontos, hogy szervezetünket természetes és jól beépülő ásványi anyagokkal és vitaminokkal is feltápláljuk. (A szintetikus vitaminok erre nem alkalmasak.)

Ásványianyag pótlásra a többedik gyerek előtt egyre nagyobb szükség van, hiszen a szervezet tartalékai kiürültek. A várandósság és a szülés utáni elhízásoknak éppen ez az alapja.

Fontos megemlíteni, hogy a leendő apák fizikai állapota szintén befolyásolja gyermeknemzési lehetőségeiket. A méregtelenítésre nekik is nagy szükségük lehet a fogantatás előtt!

Amikor testi állapotunk minden szempontból helyreállt, szembenézhetünk a fogantatási nehézségek lelki okaival.


Lelki okok

Megszületésünkkor rengeteg emlékkel, programmal, tapasztalattal rendelkezünk sejtszinten, amely befolyásolhatja gyermekvárási esélyeinket. Ezek a hatótényezők jöhetnek a generációs, családi vonalról, illetve a saját előző létezéseinkből is.

Ezekhez adódnak hozzá vagy befolyásolják azokat az életünk során átélt élményeink.

Terápiás tapasztalataim alapján a következő okok a leggyakoribbak a fogantatási problémák esetén:

Saját születésélmény traumatikus volta. Amikor valaki nagyon nehéz tapasztalatokat élt át a fogantatása során, magzati állapotaiban vagy a születése során, tudattalanul szeretné megkímélni a babaáját ezektől az élményektől. Így vagy meg sem fogan, vagy elvetél, hogy ezzel megóvja a magzatot a szenvedéstől.

Családi mintázatban lévő emlékek a várandóssággal, gyermekvárással, csecsemőkori veszteségekkel kapcsolatban. A családunk előző generációiban megtapasztalt élmények, traumák, veszteségek programként adódnak tovább a következő generációkba. Ilyen programok befolyásolhatják a gyermekek számát, a  szülés módját és a leendő baba nemét is. A háborúk alatt bekövetkezett csecsemőhalandóságok pl. azt az üzenetet hordozzák, hogy nem érdemes gyermeket szülni.

A családban a múltban történt szexuális erőszak pl. nagyban befolyásolja a fogantatás megakadályozását a mostani generációban. Sokszor az éhezések, szegénység arra programozza a jövő generációját, hogy egy gyermek elég. Ilyen esetekben az első gyermek után sorozatos vetélések következhetnek.

Fogantatás előtti tapasztalatok, traumatikus élmények hatása. Ugyanilyen módon hatnak mostani életünkre azok az élmények, tapasztalatok, amelyeket fogantatásunk előtti létezéseink hagytak ránk. Erőszakos cselekedetek és halálok, vízbefulladás fiatalon, várandósan átélt borzalmak jelennek meg a terápiákon, amelyek tudatunk mélyén mind akadáylozhatják a jelenlegi várandósság kialakulását és megmaradását.

Jelen életünk tapasztalatai: A szülők kapcsolatának hatásai. „Nem szeretnék ilyen gyermekkort a saját gyermekemnek.” Amikor gyerekkorunk nagyon sok hiánnyal és fájdalmas történések közepette zajlik, tudattalanul szeretnénk elkerülni, hogy a gyermekünk is hasonló élményeket éljen át.

fogantatasi2 250 Fogantatási problémák háttere és megoldása


Apa személye- bizalomvesztés a férfiakban. A nők számára nőiességük kialakulásának fő tényezője az apjukkal kialakut kapcsolat minősége. Ha az apa csodálattal és támogatással néz lányára, megalapozza azt az érzést, hogy a felnövekvő kislány jó nőnek tartsa magát. Ha azonban az apa elutasítja, becsapja lányát, érdektelen a lánya szépsége iránt, a felnőtt nő nem tudja magát értékelni és a bizalma is megrendül a férfiakban. Ez akadályozhatja azt, hogy teljesen befogadóvá váljon a partnerkapcsolatában és befogadjon testébe egy magzatot.

Saját szülésélmény. Az első baba után ugyanilyen blokkoló hatású lehet a saját szülésélmény is, amely vagy a saját születésélményüket hozza felszínre, vagy az átélt élmények miatt az anya nem szeretné újból átélni a babával ezeket a megalázó élményeket.

Az első szülés élménye és az utána következő időszak felhozza mindazokat az élményeket, amelyek a saját magzati és csecsemőkori élményeink voltak. A szülés utáni depressziók egyik összetevője éppen az a regresszív élmény, amelybe az anya belekerül a saját emlékeinek aktiválódása során. A követező szülések utáni hangulatok mutatják meg, hogy az anyának mennyire sikerül átdolgoznia és feloldania ezeket a nyomasztó élményeket.

Az átélt szülésélmény az apákban is aktiválja saját születésélményét és az anyjával kapcsolatos tapasztalatait. Ezért nem ritkán szülés után a férfiak is krízisbe kerülnek, gyakran azonban nem is sejtik ennek okait.

Abortuszok, vetélések. Sajnos még mindig kevesen tudják, hogy az előzőleg átélt abortuszok nagy hatással vannak a következő várandósságokra. Ugyanilyen fontossággal bírhatnak a saját anyánk által elkövetett abortuszok is, amelynek hatását gyakran a lányoknak kell viselniük az anyjuk helyett.

A spontán vetélések, mégha nagyon korai időben is következtek be, fájdalmas veszteségként kerülnek a test emlékezetébe. Amennyiben a gyászmunkát nem sikerül teljesen lezárni, ezek is negatívan hathatnak a várt fogantatás bekövetkezésére.

Párkapcsolati problémák. A gyermek megfoganásának nehézsége mögött nemritkán a nő tudatalatti vagy félig tudatos védekezése áll, amely során titkon tudja, hogy a kapcsolat nem megfelelő arra, hogy hosszútávon biztonságban érezze magát egy kisbabával együtt. A felszínen gyakran a nők évekig próbálkoznak és a lombikprogramok ellenére sem születik meg a baba. Ha a félelmeikkel képesek szembenézni és megoldani a problémákat, vagy új partnert keresni, a fogantatás terén a nehézségek megszűnnek.

Válás, névváltozás. Egy válás és újraházasodás gyakran segít, hogy egy energetikai blokk feloldódjon. De vannak olyan esetek is, amikor ez az új energetikai állapot mégsem engedélyezi a következő baba megszületését. Sérelmek, félelmek, csalódások állhatnak a háttérben, amelyeket az anya előző kapcsolataiban élt meg. Az előző férj nevének megtartása szintén akadályozhatja új házasságában a fogantatás bekövetkezését.

Férfiak gyermekvállalással kapcsolatos félelmei. A fogantatási nehézségek nem csak a nőt érintő problémák. A férfiak saját születéssel kapcsolatos tapasztalatai, saját gyermekkoruk és saját partnerkapcsolati csalódásaik ugyanúgy belejátszanak a fogantatástól való visszariadásba, mint a nőknél. A férfiak még maguknak is nehezen vallják be, ha nem szeretnének több gyermeket.

Megoldási lehetőségek

fogantatasi3 250 Fogantatási problémák háttere és megoldása


Mint láthatjuk a fogantatási nehézségek okai nagyon egyediek lehetnek. Feltárásukra a következő módszerek nyújtanak lehetőséget:

Egyéni terápiás munka: Mély megváltozott tudatállapotban a testből előhívhatóak azok az információk, amelyek a fogantatási nehézséget, akadályokat okozzák.

Ekkor lehetőség nyílik a családi és személyesen átélt élmények foldolgozására. Ugyancsak lehetőség van a blokkoló családi programok feloldására, átalakítására.

Csoportos születésélmény csoportok: A saját születésélmény és a már átélt szülésélmények átdolgozásának nagyon hatékony módszere az intenzív szülésélmény hétvége, amely során (különösen ha párunkkal veszünk részt) átélhetjük blokkoló élményeinket és átalakíthatjuk élményeinket.  A párkapcsolati problémák oldásának is hatékony módszere.

Családállítás csoportok: A saját családbanban elszenvedett sérelmek és a generációkban felhalmozódott terhek letételének nagyon hatékony módszere a családállítási csoport.  Itt néhány alkalom alatt ráláthatunk azokra az akadáylyozó erőkre, amelyek a családi energetikai rendszerből áramlanak felénk. Hosszútávú feloldó hatása azonban csak akkor várható, ha az átélt élményeket és a megszerzett információkat saját személyiségünk szintjén is képesek vagyunk beintegrálni.

Párterápia: Egy magzat fogantatása és megszületése nem csak az anya elszántságának kérdése. Ugyanolyan súllyal esnek latba párjának élményei és vágyai, mint a nő esetében. A fogantatási problémák kapcsolati nehézségeknek is lehet a tünete, így egy közösen vállalt párterápia feltárhatja és fololdhatja ezeket az okokat.


Forrás: babafalva.hu


 

Hamomkonikus családokért kineziológiával


A gyermekeink a tükörképeink! Úgy reagálnak a különböző élethelyzetekre, szituációkra, ahogyan azt tőlünk látták. Mi, szülők szolgálunk mintaként. Ha gyermekünk viselkedésében, reakcióiban önmagunkat véljük felismerni, és ez nem tetszik nekünk, itt az ideje változtatnunk. 

A gyermekeket a szükségletek és a képességek szempontjából hosszú ideig nem tartották a felnőttektől különösebben különbözőnek. Nagyjából miniatűr felnőtteknek tekintették őket. Ma már tudjuk, hogy a szocializáció során, mi felnőttek (szülők, pedagógusok, élő környezet, média, stb.) alakítjuk olyanná egyéniségüket, amilyenné végül felnőttekként válnak. Egészségünk fontos feltétele, hogy érzelmileg kiegyensúlyozottak legyünk, lelkileg jól érezzük magunkat. Születésünktől halálunkig folytonosan változásokkal találjuk magunkat szemben, melyek feszültség teremtők, s melyekhez alkalmazkodnunk kell. A gyermekeinket jellemzően életkorhoz köthetően különböző traumák érik, például: a bölcsődei, óvodai, iskolai beszoktatás, a testvér születése, egy új környezet (iskolaváltás, lakókörnyezet váltás), a szülők válása, serdülőkorban az identitászavarok, a szexuális zavarok, a párkapcsolat-teremtési gondok.

A kineziológiai kezelés során az első teendő meghatározni a megoldásra váró problémát. A gyermek életkora, fejlődési stádiuma, családja és szociális helyzete mind figyelembe veendő, amikor problémáikat akarjuk megfogalmazni. A család felmérése is fontos szempont. A gyermek problémái nagymértékben beágyazódnak a teljes családi kontextusba. A gyermeket alakítja a család, és viszont, a gyermek is alakítja a családot. Ennél fogva, ahhoz, hogy megértsük egy gyermek problémáit, és megfelelően tudjunk beavatkozni, a családi rendszert is meg kell érteni. Továbbá a gyermekek esetében majdnem mindig szükséges az információszerzés másoktól is, mivel a gyermekeknek nincs olyan képességük az önmegfigyelésre és az önmagukról való beszámolásra, mint a felnőtteknek. Ezek lehetnek a szülő, orvos, iskolapszichológus vagy más személyek. Bár szükség van a szülői beleegyezésre, az is fontos, hogy megkapjuk a gyermek engedélyét is az ilyen egyéb forrásból történő információszerzésre. Ez nagymértékben segíti a bizalom és tisztelet légkörének kiépítését. A gyermekkel való beszélgetés során a kineziológus arra kérdez rá, hogy hogyan észleli önmagát, másokat, és hogyan észleli a probléma létezését és jellegét. Nem mindig tudják érzéseiket és gondolataikat pontosan kifejezni. A gyermekek nagyon szuggesztibilisek lehetnek, telve vannak félelemmel, ennek következtében esetleg azt mondják, amiről azt gondolják, hogy azt hallani akarják, vagy olyasmit mondanak, amit másoktól hallottak. Lehetnek annyira megfélemlítettek vagy feszültek, hogy összezavarják a történetet. A kezelés történhet a szülő jelenlétében, sőt ha ez segíti a kezelést, akkor be is vonható. Lényeges szempont, hogy a gyermeknek tudnia kell, hogy mi fog történni vele a kezelés során, éreznie kell azt, hogy biztonságban van és minden csak az Ő beleegyezésével történhet. 

Amennyiben családjában bölcsődei, óvodai, vagy iskolai beilleszkedési zavarok, tanulási nehézségek, szorongás, stressz, hangulatzavarok, önbizalomhiány, különböző pszichoszomatikus betegségek állnak fenn, akkor nyújthatok hatékony segítséget, ha Ön, vagy családtagja változtatni akar. Lehetőséget kínálok testi-lelki gyógyulására, gondolkodása megváltoztatására, Önmaga, családja, gyermeke megismerésére és arra, hogy ráébredjen, minden embernek a sorsa a saját kezében van.


Forrás: Aranyosi Éva


 

A kineziológia a lelki eredetű betegségek gyógymódja


A stressz, a depresszió, a meddőség és még jó néhány probléma visszavezethető egy-egy elfojtott múltbeli negatív élményre – állítja Szollár György kineziológus. Az izomtesztelés módszerével a kineziológia megoldást jelenthet panaszainkra, ha azok gyökere lelki eredetű.

A stressz korunk népbetegsége: rohanó életformánk, a munkahelyi problémák, a határidők, áremelések miatt úgy érezhetjük, hogy szétforgácsolódunk a hétköznapokban. Az állandósult stressz hatására a tünetek között megjelenhet a depresszió, a rossz közérzet és a szorongás. A kineziológia többek között ezekre a problémákra is megoldást nyújthat.

Energiablokkok

– A legtöbb betegség lelki problémára vezethető vissza. A kiváltó okok között előkelő helyet foglal el rohanó korunk egyik vezető tünete – a stressz. A kineziológia lelki megközelítésből vizsgálja az egész embert. Az eljárás arra épül, hogy minden, ami történik velünk, egészen a fogantatásunktól kezdődően, hatással van további életünkre. Ha a múltunkban szembekerültünk egy-egy olyan problémával, amit nem tudtunk akkor és ott megoldani, akkor ez a probléma elraktározódik a tudatalattinkban. Egyfajta görcsként, energiablokként befolyásol bennünket jövőbeli döntéseinkben – magyarázza Szollár György kineziológus, aki a könnyebb érthetőség miatt egy példát hoz fel.

– A zebrán áthaladva egy autó hangos fékcsikorgással épphogy csak meg tud állni előttünk. A szívünk hevesen ver, úgymond földbe gyökerezik a lábunk. A szituáció elraktározódik a tudatalattinkban. Később már elég, ha csak fékcsikorgást hallunk, ez a rossz élmény ismét előtör bennünk, függetlenül attól, hogy a pillanatnyi helyzetben már nem is vagyunk veszélyben. Mégis átfut rajtunk a már korábban tapasztalt görcsös érzés. A kineziológiai kezelés során az életünk folyamán megélt rossz élményeket, elraktározódott negatív adatokat kérdezzük le. 
A kezelés alkalmával kiválasztunk egy célt, és izomteszteléssel megkeressük a problémához kapcsolódó energiablokkokat. Ezeket feloldjuk, miáltal létrehozzuk az energiaegyensúlyt – mondja a szakember. 

Az agy és az izmok

Az izomtesztelés alapja az agy és az izmok közötti kölcsönhatás, kapcsolat. A tesztelés során a kineziológus gyengéd nyomást gyakorol a tesztelt személy kinyújtott alkarjára, miközben direkt kérdéseket intéz hozzá. A kar vagy „erős tartás" vagy „elgyengülés" választ ad. Utóbbi történik bármely kellemetlen érzés, emlék hatására, így lépésről lépésre kideríthető az alapprobléma. 


Oldási technikák

– A kineziológust egyfajta élő hazugságvizsgálónak tekinthetjük. Az izomtesztelés során tapasztalt izomerő változás megbízható tájékoztatást ad a tesztelő kineziológus által feltett kérdésre. Mély szinten valamennyi tapasztalat benne van a test és agy memóriájában, és rendezésre vár. A kineziológiai izomteszt segítségével lehetőségünk van lehívni ezeket az információkat, felderíteni és kijavítani a működési zavarokat. A szavakkal ellentétben a testünk nem tud hazudni. Ha megvan a blokkolást okozó emlék, az különböző oldási technikákkal megszűntethető. Ezek a technikák elősegítik testünk energiáinak optimális áramlását – állítja a kineziológus, és hozzáteszi – a kérdések természetesen személyenként változóak. Egészen mélyen elraktározott régi emlékek is felszínre hozhatóak. Az orvosok által reménytelennek vélt esetekben is jelenthet megoldást a kineziológia, hiszen például meddő nőkön is segített már az izomtesztelésen alapuló módszer.


Forrás: delmagyar.hu

 

Csiszár-Simon Wanda természetgyógyász-kineziológus

Érdeklődni lehet Szegeden a 20-379-2519-es telefonszámon.


Comments